torsdag 5. november 2009

Last news...

Da er vi i gang med workshopen. Hovedtema er Youth, dvs banglafolk fra 15-36 år. Vi har fått tildelt hvert vårt område, og gruppa mi (Eirik, Lillemor, to local kids og meg) har fått sport. Vi skal lage en serie hver og tilslutt presentere den for alle som er noe innen foto rundt her, pluss familier osv (mamma, bare å komme) Deretter blir det utstilling her i Dhaka med to bilder fra alle elvene.

Onsdag var første undervisningsdag, hvor vi tegnet, hørte på lærere, messet komposisjonsregler i kor og alle fikk testet evnen til å holde seg våkne under livets film. Så fikk vi første oppgaven, som var portrett. Vi skal ta 120 bilder hver dag i to dager og sletting er forbudt. De 10 beste skal printes og kritiseres. 

Vi valgte å ta bilde av sportsfolk for å knytte det opp mot temaet til gruppa. Eirik og jeg har prøvd å sette oss litt inn i cricket, men var så sparsomme med bildene at vi endte opp med å surre i gatene og ta bilde av randoms. I morra er cricket på planen igjen.

Andre ting som har skjedd i det siste er:

Vi er forkjøla og eksperimenter med spennende legemidler fra sjappa ved skolen. Vi spiser med hånda (til og med riktig hånd!). Vi holder på å dø i trafikken hver dag. Torleif har kjøpt seg tight t-shirt og longi. Vegard tar bilde av krøplinger og har tatt ut usakelig mye taka (penger). Rosa har leid seg bil med sjåfør. Nesten alle har vært på ufrivillig rickshaw-rundtur. Susanne, Torleif og jeg har klart å gi rickshaw-sykkelistene en hel ukeslønn i tips hver vår gang, fordi vi ikke hadde mindre penger..her snakker vi 500 taka i stedet for 20 (2kr)

Wanda har klemt trynet sitt på nasjonal tv da en utstilling ble stengt av politiet. Vi har lært noen bangla-gloser og lært de lokale å si ”Heisann” og ”du prompa!”. Vi spiser og drikker som bangladeshere, dvs latterlig mye ris, kjøtt med fluer, bananer, te av glass som aldri er vasket samt riskaker og masse spenstige greier jeg ikke husker hva heter.

2 kommentarer:

Tonje Thilesen sa...

Haha, det høres fantastisk ut!

Linnt sa...

dere er skikkelig kommet i gang der nede gitt. har dere smakt ordenlig bangla-te ennå?