torsdag 12. november 2009

Status update

Da er opplegget her i Bangladesh ca. halvveis og dette er NOE av det vi har gjort hittil:

- Vært sjuke. De fleste har hilst på en eller annen form for sykdom som gjør at maten kommer ut der den vanligvis kommer inn. Eirik og Torleif påstår nå at de to ikke har vært syke og har gitt 500 taka (40 kr) hver inn i en pott som går til den av de som blir sjuk sist. (Pro tip: Ikke spis Pepperoni-Pizza på Dominous. Hør på Ivar)

- Kjørt rickshaw. For de fleste har nok det blitt brukt gjennomsnittlig 1 time hver dag på denne fancy sykkel-taxi-greia. 90% av turene går greit, men av og til er noen uheldige og blir sendt på en to-timers rundtur i Dhaka på jakt etter f.eks skolen.

- Endra div. vaner. De fleste har slutta å bruke sokker og sko, og gått inn sandalene. Selvsagt er det noen som absolutt skal bruke sokker i sandaler (haha). Luksus som kniv og gaffel er noe de fleste har avstått fra, og heller tatt henda fatt. Ganske grisete å spise så mye ris med fingra av og til. Alle har også kjøpt seg local-klær som det allerede er blogga om, og som de fleste sikkert kommer til å bruke MASSE den første uka tilbake på Bjerkely.

- Utvikla fotoskills. Mange har blitt utfordra med gode fotooppgaver og blitt tvingt til å levere bilder selv om man er sjuk eller lei. Jeg tror at dette hjelper oss slappe Bjerkelyelever ganske fint når vi MÅ levere, uansett. Bare vent til vi kommer hjem, og viser de forskjellige seriene!

De fleste er nå godt i gang med sin "hovedoppgave" som Ivar har fortalt om. Jeg for min del jobber med "Youth and Education", og har fokus på utdanninga man får på en islamsk skole (Madrassa). Hittil har jeg besøkt to slike skoler og kommet i kontakt med mange studenter og lærere, som alle viser en ekstrem gjestfrihet og åpenhet til de som besøker skolen. Dette gjelder også Bangladesh in general. Gjestfrihet er noe som blir lagt stor vekt på av alle.

Ved siden av dette har vi spist masse rart, opplevd masse gøy og gjort alt annet man gjør på en skoletur, og litt til. Vi har blitt kjent med en skolehverdag litt annen en Bjerkely, hvor Flisa er blitt til en by med flere millioner og biler er blitt til rickshawer. Dagene er lange, og arbeidet er (for de fleste) ganske intensivt. Nå har vi kommet til et tidspunkt hvor hotellet (Ambrosia) og skolen (Pathshala) er blitt hverdagslige steder. 

Det er rart at vi nå er halvveis og at det er under 2 uker til vi er tilbake i kalde Norge. Uansett kommer vi nok til å oppleve masse i løpet av neste og siste halvdel av turen som garantert kommer til å gjøre denne turen enda mer legendary enn den har vært hittil (if possible).

- Mats

2 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som formen er bedre Mats!! :-)
Kos deg de siste ukene der nede,og IKKE spis mer pizza...:-)

Anonym sa...

Hahaha! Høres herlig ut.

Jeg ville droppa bangla-klær og sandaler når dere kommer tilbake, tho.

Her er det 5 cm snø nå :P

- Julie